Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Warmste decemberdag aller tijden

(Foto: weeronline.nl)

(Foto: weeronline.nl)

Zeist – Het is vandaag niet alleen de warmste 17 december ooit, maar het is zelfs zo dat het maximum van 15,3 graden (gemeten om 12:50 uur) de hoogste maximumtemperatuur ooit gemeten in heel december in De Bilt is. Daarmee is het oude decemberrecord van 15,3 graden, dat gemeten werd op 24 december 1977, geëvenaard. Of het record nog alleen in handen komt van vandaag is twijfelachtig. Dit meldt Weeronline.

In het zuidoosten en westen van het land is het overigens nog warmer dan in De Bilt. In Maastricht en Wijk aan zee is de temperatuur om 13:50 uur zelfs opgelopen naar 16,1 graden. Mogelijk komen hier in de loop van de middag nog een paar tienden bij.

Warmterecords geen eendagsvlieg
De warmterecords van vandaag staan niet op zichzelf, maar dragen bij aan de warmste december aller tijden. Komende dagen liggen de maxima rond 14 graden en ’s nachts wordt het een graad of 11. Meer warmterecords zijn dus in de maak. Normaal is het in deze tijd van het jaar 5 à 6 graden overdag en 1 graad ’s nachts. De temperatuur ligt nu dus bijna 10 graden boven normaal.

Ook richting de kerstdagen blijft het zeer zacht met maxima rond een graad of 11. Van een witte kerst kunnen we alleen maar dromen.

Zeer grote kans op warmste decembermaand ooit
Het midden van december (11e- 20e) is niet eerder zo warm verlopen als dit jaar. De gemiddelde temperatuur over het midden van december komt in De Bilt uit op circa 9,5 graden tegen 3,5 normaal. Daarmee wordt het oude record van 8,1 graden uit december 1956 verpulverd.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.