Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel waardering voor humane acties in Borger-Odoorn

Klaas Steenhuis is blij

Klaas Steenhuis is blij

BORGER-ODOORN – In de afgelopen periode werden de sociale teams blij verrast door diverse voedselacties voor de armere huishoudens in dit gebied. Een warm gebaar dat de kerstgedachte op een positieve manier tot leven laat komen.

“Wij zijn geraakt door de mooie initiatieven die door zowel particulieren en ondernemers als de kerken in de gemeente worden ingezet. Juist om diegenen die het wat minder hebben dit jaar ook een fijne Kerst te bezorgen” zegt Klaas Steenhuis, directeur van stichting Sociale teams Borger-Odoorn. Zo ontvingen de sociale teams bijvoorbeeld giften van kerken uit de gemeente en leverde supermarktondernemer Jeroen Schippers van Coop Supermarkten Odoorn veertig voedselpakketten af bij elk van de sociale teams. Op deze manier worden meer dan honderd huishoudens deze dagen verblijd met een extraatje.

Frits Alberts bedankt Jeroen Schippers

Frits Alberts bedankt Jeroen Schippers

Intensief samengewerkt
Het jaar 2015 was een bijzonder jaar waarin er veel veranderde op het gebied van zorg en ondersteuning. De drie sociale teams gingen in januari van start en de sociaal werkers vormden het nieuwe aanspreekpunt voor veel inwoners met ondersteuningsvragen op allerlei gebied. In de afgelopen periode hebben de sociale teams en de gemeente intensief samengewerkt om deze nieuwe werkwijze zo goed mogelijk vorm te doen krijgen.

Zelfredzaamheid en eigen kracht
Conclusie na dit eerste jaar is dat de sociale teams goed worden gevonden. Niet alleen door inwoners met vragen, maar ook door mensen en organisaties die een bijdrage willen leveren als vrijwilliger of met acties om medemensen materieel te ondersteunen. Een mooi gebaar dat helemaal past in deze tijd waarin zelfredzaamheid en eigen kracht een steeds grotere plek inneemt.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.