Direct naar de inhoud.

Noordelijke provincies voor 50 procent aandeelhouder NOM

Logo NOMGRONINGEN – De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe worden voor 50% aandeelhouder van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (N.V. NOM). Vandaag hebben de provincies en het ministerie van Economische Zaken hierover een principeakkoord bereikt.

 
De provincies zijn op dit moment nog voor 0,03 procent eigenaar. Het principeakkoord wordt – na instemming van de drie noordelijke PS-en – bekrachtigd tijdens de aandeelhoudersvergadering die eind juni 2016 wordt gehouden. De noordelijke provincies krijgen naast meer regionale sturingsmogelijkheden op de
NOM ook meer zeggenschap over het vermogen van de NOM zodat meer rendement beschikbaar blijft voor de noordelijke economie.

 
De aandelendeal is voorbereid door de 3 noordelijke gedeputeerden Sander de Rouwe (Provincie Fryslân), Patrick Brouns (provincie Groningen) en Henk Brink (provincie Drenthe) die samen aan de lat staan voor de economie in het noorden. De EZ-gedeputeerden De Rouwe, Brouns en Brink: ‘De NOM wordt meer van de regio. Deze stap past in de ambitie van de provincies om actiever de economie van het Noorden te stimuleren. Dankzij het akkoord heeft de NOM meer financiële zekerheid voor de komende jaren. Ook komen middelen beschikbaar voor investeringen die de economische structuur van de regio versterken en innovatie bevorderen. Wij zijn ervan d dat dit principeakkoord alleen maar winnaars kent, en goed is voor de noordelijke economie.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-