Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oudste inwoner gemeente Stadskanaal overleden

Geesje DrenthSTADSKANAAL – Met haar 104 jaar was Geesje Drenth-Van Houselt de oudste inwoner van de gemeente Stadskanaal. Dinsdagavond overleed ze in haar woonplaats Musselkanaal, waar ze de laatste jaren van haar leven in het verzorgingshuis de A-Horst woonde.

Gevlucht 
Mevrouw Geesje Drenth werd in 1911 geboren in het Duitse Gelsenkirchen. Op de vlucht voor de honger verliet haar familie in het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog Duitsland en vestigde zich in Nederland. Samen met haar man Hendrik kreeg Geesje zeven kinderen. Inmiddels heeft ze veertien kleinkinderen en 25 achterkleinkinderen. Met haar gezondheid ging het de laatste tijd minder. Op 17 februari zou ze 105 jaar zijn geworden. [ RTV Noord ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.