Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SP wil referendum herindeling

Evert-Idema-SP-Stadskanaal

Evert Idema

STADSKANAAL – De SP-Stadskanaal wil samen met de SP afdelingen in Pekela en Veendam een referendum over een mogelijke herindeling tussen de drie Veenkoloniale gemeenten. Fractievoorzitters Pim Siegers (SP-Pekela), Evert Idema (SP-Stadskanaal) en Harry Schoonewille (SP-Veendam) vinden namelijk dat de lokale bevolking zich op 6 april 2016 eerst moet kunnen uitspreken. Dit is mogelijk wanneer er ook gestemd mag worden over het associatieverdrag met de Oekraïne.

 

De SP is van mening dat het volk zich in een referendum moet kunnen uitspreken over essentiële zaken zoals een gemeentelijke herindeling. Of het ook daadwerkelijk tot een referendum zal komen is afhankelijk van brede steun in de lokale politiek. Stadskanaal heeft al duidelijk aangegeven te willen herindelen met de gemeenten Veendam en Pekela. Veendam en Pekela hebben zich nog niet uitgesproken.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “SP wil referendum herindeling

  1. Dit neigt er erg sterk na dat de familie Mannekes uit Pekela het er weer niet mee eens is. Stadskanaal, dit gaat weer dezelfde kant op als met het kleine Bellingwedde. Lekker achter de ellebogen lopen schoppen. (Vandaar ook de rare berichtgeving van het akkoord van Westerlee, waarin ook volledig de belangen van Stadskanaal en Veendam werden weggesnoefd, door een RTVNoord verslaggever, omder het snuifende motto hier gebeurd het altijd zo!)

    Ga zelfstandig verder Stadskanaal er zijn ontwikkelingen solarpark, trein, windmolenpark, etc, etc, die om veel meer aandacht vragen en die ook echt iets gaan opleveren. Daar kan het provinciebestuur toch niet blind voor zijn? Pekela wil dus kennelijk niet, SP is daar de grootste, maar durft het niet hardop te zeggen. Nee de tactiek blaas de grote jongens op, dan kan de familie SPMannekens op RTVNoord weer melden dat het altijd zo gaat in Oost Groningen…. En alles is weg.

    Dan nog maar even niet de grote gemeente, maar kies dan voor de (eigen kracht) economische ontwikkelingen. Het (achter de) ellebogenwerk van SP levert alleen verliezers op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.