Direct naar de inhoud.

Dooiaanval met opnieuw ijzel

  • door:
  • op:

winterGRONINGEN – Vanuit het zuidwesten volgt vandaag een dooiaanval. In Drenthe, Groningen en Friesland levert dit vanmiddag weer ijzel op, lokaal mogelijk voorafgegaan door sneeuw. Pas in de loop van de avond dringt de dooi door tot in Groningen, maar het gladheidsgevaar is dan niet direct geweken. Natte wegen kunnen vannacht, als het opklaart, weer bevriezen.

Vanavond gaat het ook hard waaien met in het noordwestelijk kustgebied kans op zware windstoten van 75-110 km/uur. Er zit veel ijs aan bomen en voorwerpen, dat vanavond uit de lucht kan vallen. Voor de provincies Groningen, Friesland en Drenthe wordt vandaag nog sterk afgeraden om de weg op te gaan!

Verraderlijk glad
De ijzelsituatie van vanmiddag en vanavond in het noordoosten kan verraderlijk zijn. De luchttemperatuur komt namelijk veel eerder boven nul, dan de wegdektemperatuur. Er zit namelijk vorst in de grond, waardoor de wegen nog een tijdje bevroren blijven.

Weeronline verwacht dat iedereen vrijdag na de ochtendspits weer veilig de weg op kan. Tevens zal de zon veel van zich laten zien.
In de nacht naar zaterdag is bij weinig wind en heldere condities in het hele land kans op nachtvorst en gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De grootste gladheidsrisico’s zijn opnieuw voor het noordoosten, omdat daar de kou nog in de bodem zit.

Tijdelijk weer zacht
De rest van het weekend en begin volgende week is het zacht, wisselvalig en windrijk. Het wordt overdag een graad of 8. Vanaf woensdag wordt het weer kouder met grote kans op nachtvorst en (natte) sneeuwbuien.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal