Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

NLdoet in Stadskanaal oproep: Nodig ook vluchtelingen uit

NLdoet 2016 bij persberichtSTADSKANAAL – Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het NLdoet, de grote landelijke vrijwilligersactie waarbij veel Nederlanders een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een maatschappelijk doel.

 

Oproep

VIP! Stadskanaal, VluchtelingenWerk en het AZC Musselkanaal hebben samen een actie opgezet om asielzoekers als vrijwilliger in te zetten tijdens NLdoet. Zij roepen vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen op om op 11 of 12 maart een vrijwilligersklus te organiseren en deze op de website www.nldoet.nl te plaatsen. Een goede gelegenheid voor extra handen en om eens kennis te maken met vluchtelingen. Wellicht ontstaan zo leuke nieuwe contacten. Organisaties kunnen bij het Oranje Fonds voor de vrijwilligersklus eenvoudig een financiële bijdrage aanvragen.

Vrijwilligersavond

Ook de feestelijke vrijwilligersavond – aan de vooravond van NLdoet – op donderdag 10 maart staat in het teken van uitwisseling en integratie. De vrijwilligersavond wordt door de gemeente Stadskanaal jaarlijks aangeboden als waardering voor alle vrijwillig inzet. Dit jaar wordt het een feestelijke culturele uitwisseling met muziek, dans en heerlijke hapjes verzorgd door o.m. de bewoners van het AZC in Musselkanaal. De vrijwilligersavond wordt gehouden op de nieuwe locatie van het Noorderpoort aan de Sportparklaan in Stadskanaal. Vrijwilligers kunnen zich via hun organisatie voor de avond aanmelden.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.