Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeente Stadskanaal deelnemer nieuwe sportstichting

Peter Gelling (Gemeente Belangen Stadskanaal)

Wethouder Peter Gelling

STADSKANAAL – Gedeputeerde Staten van Groningen hebben de gemeente Stadskanaal groen licht gegeven deel te mogen nemen aan een nieuwe stichting die het mogelijk moet maken dat Stadskanaal organisator kan blijven van grote nationale en internationale sportevenementen. Wethouder Peter Gelling (GBS) is verheugd met de toestemming van GS. De wethouder beschouwt het organiseren van dergelijke evenementen zoals de World Games voor sporters met een handicap als een prachtige PR voor de gemeente Stadskanaal.

De nieuwe stichting ‘Sport Evenementen en Talentondersteuning’ (SET) gaat ook een fonds beheren waarin alle deelnemende partijen geld stoppen. Op deze manier kunnen organisatoren verzekerd zijn van financiële ondersteuning. Bovendien kan vanuit dit fonds talentvolle sporters ondersteund worden met bijvoorbeeld een reiskosten vergoeding.

Volgens wethouder Gelling is iedereen gebaat met het aanhouden van grote sportevenementen in de gemeente. Ondernemers en middenstanders, vertegenwoordigers van plaatselijke (gehandicapten) sport en natuurlijk het publiek.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.