Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mogelijk avondopenstelling Groninger Museum ivm overlijden David Bowie

David Bowie expositie - F: Marc Dol / RTVS

David Bowie expositie – F: Marc Dol / RTVS

GRONINGEN – Het Groninger Museum kijkt, naar aanleiding van het overlijden van David Bowie, of het museum ook in de avonduren opengesteld kan worden. Nu vandaag bekend is geworden dat de wereldster is overleden verwacht het museum een enorme toeloop. Er zal eerst goed worden gekeken wat een eventuele avondopenstelling inhoudt voor het museumpersoneel. De tentoonstelling en expositie met David Bowie attributen loopt nog tot 13 maart. Het museum wil de tentoonstelling eventueel langer open houden, maar kan daar nog geen mededelingen overdoen.

Onverwacht

Het overlijden van de zanger kwam onverwacht en museum directeur Andreas Blühm van het museum reageert geschokt: ‘Het is net of een goede kennis is overleden, terwijl ik hem nooit heb ontmoet. Het was bij mij totaal niet bekend hoe ernstig Bowie er aan toe was. Ik wist dat hij wat kwakkelde met z’n gezondheid, maar hij werd juist erg actief met een musical en hij bracht afgelopen vrijdag, tijdens zijn verjaardag, nog een nieuw album uit (Blackstar). Bowie-kenner en oud toppop presentator Ad Visser zei al tegen me dat je voelt dat hij over het einde nadenkt met dit 25e album. Maar dat we hem al zo snel zouden verliezen, daar hou je geen rekening mee”.

Wereldster

David Bowie werd in 1947 in Londen geboren als David Robert Jones. Hij brak begin jaren zeventig in Engeland als popzanger door, onder meer met het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Vervolgens werd de rockartiest ook een popster in de VS met zijn hit Fame van het album Young Americans. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits, waaronder Space Oddity en Golden Years. David Bowie werd 69 jaar en is overleden aan de gevolgen van kanker.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.