Direct naar de inhoud.

College vraagt Raad toestemming voor vervolgonderzoek herinrichting

  • door:
  • op:
gemeentehuis StadskanaalSTADSKANAAL – Het college van B en W van de gemeente Stadskanaal vraagt de gemeenteraad om in te stemmen met een vervolgonderzoek naar de mogelijke herindeling met de gemeenten Pekela en Veendam. Ook de colleges van Pekela en Veendam gaan dit aan hun gemeenteraad vragen.

 

Eind vorig jaar is er een concept van een strategische agenda besproken in de drie raden. Daaruit bleek dat een aantal zaken nog moesten worden onderzocht voordat de gemeenteraden van de drie gemeenten een vervolgstap willen maken met een eventuele herindeling.

 

De onderzoeken moeten zich gaan richten op de wijze waarop inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij dit alles betrokken kunnen worden. Daarnaast wordt gekeken naar het economisch perspectief en de financiële gevolgen van de herindeling van de drie gemeenten en moet er een analyse worden gemaakt van de mogelijke zelfstandige taken.

 

De drie gemeenteraden gaan elk afzonderlijk beslissen of ze in kunnen stemmen met het voorstel van hun colleges. Als de drie gemeenteraden akkoord gaan, worden  de voorgestelde vervolgonderzoeken uitgevoerd. Doel van dit alles is om te kijken of er inderdaad verstandig is om over te gaan tot een herindeling.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal