Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Expositie fotograaf Robert van der Molen in Theater Geert Teis

Robert van der Molen

Robert van der Molen

STADSKANAAL – Van 8 januari tot 14 februari exposeert de Groninger fotograaf Robert van der Molen in de foyer van het Theater Geert Teis. De tentoonstelling laat een verhalend fotoverslag zien dat hij maakte van de Drentse en Groninger Veenkoloniën. Volgens Robert van de Molen laat de serie foto’s de ‘achterkant’ van het gebied zien. De landschappen en portretten zijn ontdaan van alle franje. De beelden zijn zwart-wit, geschoten op film.

 

 

De beelden nemen de kijker mee naar een wereld van bootjes, mensen en paarden in een leeg, rauw en soms ongemakkelijk landschap. Portretten en Landschappen wisselen elkaar af en vertellen het verhaal van dromen en verlangen, weggaan en weer thuiskomen.Robert van der Molen is een professioneel fotograaf en werkt ook als mentor/examencoach aan de Fotoacademie in Amsterdam. Hij werkt aan diverse projecten met een sociaal documentair karakter en zijn werk kenmerkt zich door soberheid en het gebruik van zwart-wit film (analoge techniek).

De fototentoonstelling is van 8 januari tot 14 februari gedurende de openingstijden (indien er een voorstelling is) te zien in de foyer van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Op zaterdag 16 januari (tijdens het BankGiro Loterij Theaterweekend) is de expositie de hele dag te zien van 10.00u – 17.00u. De foto’s zijn ook te koop. Voor meer informatie: www.robertvandermolen.nl

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Expositie fotograaf Robert van der Molen in Theater Geert Teis

  1. Mooi man. Nog even genieten van het mooie open landschap van de Veenkoloniën.
    Het kan nu nog. En nu maar hopen dat die vreselijke windmolens er niet komen.
    De Veenkoloniaal begrijpt dit unieke landschap waar hij zich goed bij voelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.