Direct naar de inhoud.

In het noordoosten gladheid verwacht door verminderde werking strooizout

  • door:
  • op:

winterWEERONLINE – In het noordoosten is vanwege de lage temperaturen en de daardoor verminderde werking van het strooizout kans op grootschalige gladheid.

Vanavond en vannacht gaat het flink vriezen met -3 in Zeeland tot -8 in het oosten. Boven een sneeuwdek in het noordoosten is kans op strenge vorst, met minima beneden -10 graden. Vanaf dergelijke temperaturen heeft zout een verminderde werking. Het smeltwater veroorzaakt vanmiddag verdunning van het zout. Daar waar veel smeltwater over de weg is gestroomd kan het vanaf begin van de avond verraderlijk glad worden.

Tijdens de maandagochtendspits moeten weggebruikers in het hele land rekening houden met plaatselijk gladde wegen door bevriezing van natte weggedeelten.

Maandag eerste officiële ijsdag
Morgen overdag schijnt de zon uitbundig en wordt het -2 in het oosten tot 0 of +1 in het westen. Waarschijnlijk blijft het in De Bilt morgen de hele dag vriezen en daarmee beleven we de eerste officiële ijsdag van deze winter. De laatste ijsdag in De Bilt werd bijna een jaar geleden genoteerd, op 23 januari 2015. Dat was gelijk de enige keer van de winter 2014-2015.

Eind van de week zachter
De rest van de werkweek blijft het winteren met minima tussen -2 en -7 graden. Boven sneeuw kan het streng vriezen. Overdag wordt het maximaal 0 tot +3 graden. De kans op droog en vrij zonnig weer is groot. Donderdag of vrijdag volgt een dooiaanval, waarna we het vanaf het volgende weekend weer moeten doen met zacht en (licht) wisselvallig weer.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal