Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lunchen met oude gerechten in het Streekhistorisch Centrum

smikkelenSTADSKANAAL – Op zondag 31 januari organiseert het Streekhistorisch Centrum weer haar jaarlijkse Smikkelmiddag, waarop de bezoeker de smaak van vroegere tijden letterlijk kan proeven. Wim Krol van Catering & traiteurshuis De Kastanje uit Gasselternijveen laat zich inspireren door oude gerechten en serveert een menu die de smaak van vroeger doet herleven.

Voor de inmiddels achtste editie van deze proeverij is er opnieuw gezocht naar Groninger gerechten, maar weet kok Wim Krol daar telkens net een moderne twist aan te geven waardoor de gerechten nog smakelijker worden. De deelnemers krijgen van de in totaal maarliefst 5 gangen van alles wat te proeven. Tussen de gangen door vertelt gastspreker Dick Verbrugge over het inmaken van groente en fruit in Weckflessen. Ook hiervan kunnen de gasten proeven. Wat er precies op het menu van deze smikkelmiddag staat, wordt eind januari op de website van het SHC bekend gemaakt.

Gezien het beperkte aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. Dat kan telefonisch tijdens kantooruren via 0599-612649, of per e-mail op info@streekhistorischcentrum.nl.
De smikkelmiddag begint om 13.00 uur. Deelnamekosten bedragen € 17,50; donateurs van het Streekhistorisch Centrum betalen € 15,00.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.