Direct naar de inhoud.

Zoon Henk van Klinken zoekt expositieruimte

  • door:
  • op:

henkSTADSKANAAL – Pepijn, de zoon van de in 2013 overleden Stadskanaalster kunstenaar Henk van Klinken, is op zoek naar expositieruimte voor het werk van zijn vader. Nu nog bewaart hij de ruim 450 tekeningen, schilderijen en sculpturen op de zolder van zijn rijtjeswoning. Dat is echter sinds de komst van het tweede kind niet meer te doen.

Regelmatig komen er bij Pepijn bezoekers aan de deur die belangstelling hebben voor het werk van Henk van Klinken. “Deze mensen komen meestal ’s avonds omdat ik dan thuis ben. Ik ga dan met hen naar de zolder toe om de schilderijen of de tekeningen te laten zien. Daarbij moeten we heel stilletjes te werk gaan, omdat onze jonge kinderen dan meestal al op bed liggen. Die willen we natuurlijk niet wakker maken. Op deze manier is het echt behelpen. Het werk van mijn vader verdient het om op een fatsoenlijke manier gezien te worden.”

Het is dan ook geen wonder dat Pepijn op zoek is naar een geschikte plek om het werk van Henk tentoon te stellen. Tot nu toe heeft dit nog weinig opgeleverd. “Ik heb wel al gesproken met eigenaren van geschikte locaties, maar dat stuitte op praktische bezwaren. Veel eisen heb ik niet. Ik ben al heel tevreden als ik een deel van het werk kan laten zien. Dat hoeft ook beslist niet elke dag. Eën zaterdag in de week zou al fantastisch zijn. Op dit moment kunnen zijn schilderijen alleen maar bekeken worden op een website ter nagedachtenis aan hem. Het zou toch geweldig zijn als men zijn werk ook weer in het echt zou kunnen zien!”

Meer informatie over Henk van Klinken: www.henkvanklinken.nl
Emailadres Pepijn: pvanklinken@gmail.com



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal