Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zoon Henk van Klinken zoekt expositieruimte

henkSTADSKANAAL – Pepijn, de zoon van de in 2013 overleden Stadskanaalster kunstenaar Henk van Klinken, is op zoek naar expositieruimte voor het werk van zijn vader. Nu nog bewaart hij de ruim 450 tekeningen, schilderijen en sculpturen op de zolder van zijn rijtjeswoning. Dat is echter sinds de komst van het tweede kind niet meer te doen.

Regelmatig komen er bij Pepijn bezoekers aan de deur die belangstelling hebben voor het werk van Henk van Klinken. “Deze mensen komen meestal ’s avonds omdat ik dan thuis ben. Ik ga dan met hen naar de zolder toe om de schilderijen of de tekeningen te laten zien. Daarbij moeten we heel stilletjes te werk gaan, omdat onze jonge kinderen dan meestal al op bed liggen. Die willen we natuurlijk niet wakker maken. Op deze manier is het echt behelpen. Het werk van mijn vader verdient het om op een fatsoenlijke manier gezien te worden.”

Het is dan ook geen wonder dat Pepijn op zoek is naar een geschikte plek om het werk van Henk tentoon te stellen. Tot nu toe heeft dit nog weinig opgeleverd. “Ik heb wel al gesproken met eigenaren van geschikte locaties, maar dat stuitte op praktische bezwaren. Veel eisen heb ik niet. Ik ben al heel tevreden als ik een deel van het werk kan laten zien. Dat hoeft ook beslist niet elke dag. Eën zaterdag in de week zou al fantastisch zijn. Op dit moment kunnen zijn schilderijen alleen maar bekeken worden op een website ter nagedachtenis aan hem. Het zou toch geweldig zijn als men zijn werk ook weer in het echt zou kunnen zien!”

Meer informatie over Henk van Klinken: www.henkvanklinken.nl
Emailadres Pepijn: pvanklinken@gmail.com

Geplaatst door

Webmaster RTV1

2 Reacties op “Zoon Henk van Klinken zoekt expositieruimte

 1. Heleen Rosing

  Refaja ziekenhuis

 2. Dag Pepijn van Klinken,
  Ik zal mij eerst voorstellen. Ik ben Fony Kantil, 1 van de kunstcommissieleden van de huisartsenpraktijk De Wieke in Stadskanaal. Toen wij gestart zijn met het openstellen van een ruimte in onze praktijk voor exposities, was uw vader onze 1e exposant. Hij heeft een deel van zijn kunstwerken (schilderijen) bij ons geëxposeerd. Wat waren wij trots op het feit de bekende, voor Knoalsters beroemde schilder Henk van Klinken in onze praktijk te mogen ontvangen en zijn werk hier te mogen zien exposeren.
  Enkele keren werd ik tijdens het wandelen in het centrum in Knoal, aan het water kant, geconfronteerd met houtsculpturen en schilderijen van uw vader in een leegstaand bedrijfspand. Ik heb een paar keer op de poster moeten kijken en wist toen met zekerheid dat het werk was van Henk van Klinken.
  Wat zou ik, en met mij het team van HAP De Wieke, voor een 2e keer zeer trots zijn, als zijn houtsculpturen in onze praktijk mag worden ten toon gesteld. Ik weet niet hoe u hierover denkt, maar is dit mogelijk? Het zou een hele eer zijn als mijn wens gehonoreerd wordt.

  Zou u zo vriendelijk willen zijn hierover contact met mij op te nemen?

  Met vriendelijke groet,
  Fony Kantil/POH GGz/Kunstcommissie
  Huisartsenpraktijk De Wieke
  Blokwieke 6
  9501 EX Stadskanaal
  poh.dewieke.fk@ezorg.nl
  0599-696919
  Di t/m vr: 08:30-17:00 uur
  Tel. bereikbaar: 13:00-13:15 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.