Direct naar de inhoud.

Klap tot Klaploop wil mensen in beweging krijgen

  • door:
  • op:

Egbert Nijenbanning tijdens de Klap tot Klaploop 2015STADSKANAAL – Meer mensen in beweging krijgen. Dat was altijd al de bedoeling van de Klap tot Klaploop, maar bij de 26e editie van dit jaar krijgt het nog meer de nadruk. Niet alleen hardlopers, wheelers en handbikers kunnen meedoen, maar ook sportieve wandelaars en Nordic Walkers.

Om meer mensen in beweging te krijgen worden er in de maanden februari en maart een aantal workshops gehouden. De organisatie daarvan is in handen van Rachel Admiraal. Zij is buurtsportcoach voor de gemeente Stadskanaal. Rachel: “Voor mensen met weinig of  geen loopervaring houden we op maandag 1 februari om twee uur ’s middags in huisartsenpraktijk De Wieke een voorlichtingsbijeenkomst. Daarbij is ook een medewerker van de huisartsenpraktijk en een fysiotherapeut aanwezig.”

Voorzitter Jaap Duit van de Klap tot Klaploop is van mening dat geld geen reden mag zijn om niet mee te doen. “De deelname aan de workshops is gratis. Als we willen dat meer mensen meedoen, mag geld geen belemmering zijn. Kan men het inschrijfgeld niet betalen, dan vinden wij wel een sponsor die dat voor zijn rekening neemt.”

De verschillende groepen deelnemers maken gebruik van het wedstrijdparcours en kunnen kiezen uit meerdere afstanden. De start van de 10 km is in Musselkanaal bij de nieuwe muziekkoepel op het Willem Diemerplein. De start van de 5 km is vanaf het sportveld van SETA in Musselkanaal Noord. De finish is zoals gebruikelijk op het Geert Teis Plein in Stadskanaal.

Inschrijving voor de Rabobank Klap tot Klaploop is mogelijk via www.inschrijven.nl/klaptotklap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-