Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bibliotheek moet buikriem aanhalen

Bibliotheek StadskanaalSTADSKANAAL – De bibliotheken in de gemeente Stadskanaal moeten het dit jaar doen met een bedrag van ongeveer 880.000 euro. Dat bedrag ligt enkele tienduizenden euro’s onder het subsidiebedrag van vorig jaar.

De verlaging heeft te maken met de doorgevoerde bezuiniging die eerder door de gemeenteraad was vastgesteld. Janneke Klok van de Stichting Openbare Bibliotheken Stadskanaal (SOBS) zegt dat de totale bezuiniging meer dan 150.000 euro zal zijn. Klok: “In totaal krijgen we, over drie jaar gezien, 150.000 euro minder. In 2017 daalt het bedrag zelfs onder de 850.000 euro”. Klok hoopt dat het subsidiebedrag hierna stabiel blijft”. De SOBS heeft drie bibliotheken onder haar beheer in Stadskanaal, Musselkanaal en Onstwedde en is een zelfstandige organisatie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.