Direct naar de inhoud.

Acteurs gezocht voor film ‘Liek achter de Badde’

  • door:
  • op:

liek achter de BaddeSTADSKANAAL – Van het boek ‘liek achter de badde’ wordt een film gemaakt. Het boek is de eerste misdaadroman in de Groningertaal en is geschreven door Harry Töben. In de film worden verschillende Nedersaksische streektalen gesproken.

In totaal is er een rol voor 62 acteurs maar voor diverse rollen worden nog acteurs gezocht. Dames en heren in de leeftijd van 18 tot 60 jaar en jongens in de leeftijd van 10, 14 en 16 jaar die Gronings kunnen lezen en spreken komen in aanmerking. Ervaring als amateurtoneelspeler is gewenst, maar niet vereist. Na aanmelding krijgt men een uitnodiging om auditie te doen. De opnames vinden plaats in de studio en op locaties in de stad Groningen, Westerwolde en elders in de provincie Groningen. Onkosten worden vergoed.

Het is voor het eerst dat er een speelfilm in het Gronings (met teksten in het Westerwolds, Drents en Stellingwerfs) wordt gemaakt. De film gaat ongeveer 90 minuten duren en gaat over boerenzoon Lucas Hospes die opgroeit in Westerwolde. Hij trouwt met een rijke boerendochter. Hij verkoopt zijn boerderij in Westerwolde en dankzij de erfenis van zijn vrouw kan hij een grote boerderij met naastgelegen arbeiderswoning in Eerste Ex-loërmond kopen. Lucas is herenboer geworden en krijgt één zoon Gerrit..

Aanmelden voor een rol kan bij schrijver/regisseur Harry Töben tel. 050 3181819 email hatoben@online.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal