Direct naar de inhoud.

Dansactiviteit Parkinson Café Stadskanaal

  • door:
  • op:

de-spontSTADSKANAAL – Donderdag 18 februari is er een dansactiviteit in het Parkinson Café in Stadskanaal.
Parkinsonpatiënten kunnen hier dansen onder leiding van het echtpaar Morrees.

Marja Gerrijts (zelf parkinson patiënt) was er vorig jaar bij en schrijft: “Verbluffend resultaat! De dame danst. Haar emotie / blijheid niet kunnen verbeelden… maar toch zie je het wel. Het is heel bijzonder om te zien wat er gebeurd met iemand met de ziekte van Parkinson. Het ongelofelijke gebeurd. Ineens kan er weer bewogen worden.”

De ervaring is dat reguliere welzijnsactiviteiten vaak een algemeen karakter hebben. Mensen met Parkinson vallen daarbij vaak buiten de boot. Het Parkinson Café wil daarom ontspanning te bieden aan mensen met deze ziekte (en hun partners dan wel mantelzorgers). Activiteiten die worden georganiseerd zijn: nordic walking, salsa dansen, bloemschikken, voorlichting fysio, voorlichting karakterverandering en inloopspreekuur bij Patiëntenvereniging Parkinson.

Het café is eens per twee weken geopend (de oneven weken) op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur in De Spont (ingang Welstad), Gandhiplein 3 in Stadskanaal. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via 0599-635999.

Het Parkinson Café is tot stand gekomen door een samenwerking van het Refaja ziekenhuis, Welstad en Patiëntenvereniging Parkinson.

Dansactiviteit Parkinson Café Stadskanaal
Donderdag 18 februari in de Spont aanvang 14.30 uur
Ghandiplein 3 Stadskanaal
Gratis entree – Alleen de koffie/thee moet even betaald worden.

logo_parkinson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-