Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

OZB Stadskanaal opnieuw drie procent omhoog

Archieffoto: Gemeenteraad Stadskanaal

STADSKANAAL – De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat dit jaar in de gemeente Stadskanaal opnieuw omhoog. Dat heeft de gemeenteraad van Stadskanaal afgelopen maandag besloten. De aanslag zal evenals vorig jaar ook dit jaar weer drie procent hoger uitvallen dan het jaar daarvoor.

Zes jaar geleden besloot de gemeente Stadskanaal tot een flinke verhoging van de ozb van vijf procent. De verhoging maakte toen deel uit van een grootscheepse bezuiniging van vele miljoenen euro’s. Die bezuiniging was nodig omdat de gemeente er financieel niet al te rooskleurig voorstond.

Volgens wethouder Johan Hamster zijn de gemeentelijke belastingen in Stadskanaal nog steeds lager dan in veel andere gemeenten. Daarom is besloten om ook dit jaar weer een verhoging door te voeren. Toch gaat tegenvallende cijfers de voorkeur bij de gemeente uit van een verlaging van de uitgaven in plaats van een verhoging van de belastingen. Stadskanaal moet wel een financieel aantrekkelijke plaats blijven om te wonen.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

4 Reacties op “OZB Stadskanaal opnieuw drie procent omhoog

  1. @Willem

    Een flink vermogen uitgeven voor een onnodige pendeldienst ? lijkt mij onnodig.
    Klein stukje lopen/fietsen en dan ben je er.

  2. @Patrick ik zie nergens prijskaartjes. Of weet jij meer?

    Je argumentatie is er een van straks is het nog te duur om een eigen dak boven m’n hoofd te hebben, terwijl dat een rare weg is om te gaan. Ik zou daarom nog eens nadenken over wat voor Wereldbeeld je ambieert…

  3. Schande, met alle omstandigheden in het noorden, zouden ze OZB omlaag moeten doen. Mijn huis is nu niet meer waard, eerder minder. K**, elke reden waarmee je komt (aardbevingen, leegstand verpaupering, of 200 meter hoge windmolens) maakt niks uit. Enige wat ze doen is hun kas spekken. We wijzen allemaal naar Den haag om te zeggen dat zij ons uitmelken. De mensen die hier in Stadskanaal werken en dichterbij wonen zijn net zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.