Direct naar de inhoud.

Fotopresentatie Groen in de Kanaalstreek in het Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

Het Julianapark net na de oorlog met de oorspronkelijke met riet gedekte muziekkoepel.
Het Julianapark net na de oorlog met de oorspronkelijke met riet gedekte muziekkoepel.
STADSKANAAL – Op zondag 7 februari 2016 geeft Bert Roossien in het Streekhistorisch Centrum een fotopresentatie over parken, tuinen en bomen in de Kanaalstreek. De foto’s komen uit het archief van het Streekhistorisch Centrum en tonen de geschiedenis van parken en plantsoenen zoals het Julianapark in Stadskanaal, maar ook van particuliere tuinen zoals die bij de villa Hiskes aan de Poststraat.

Het Julianapark is waarschijnlijk wel het bekendste voorbeeld van een monumentaal groen in de regio. Het werd in 1937 aangelegd als onderdeel van de werkverschaffing. Kenmerkend zijn de slingerende paden, de royale gazons en vijver en een grote variatie aan (solitaire) loof- en naaldbomen en coniferen. Daarnaast zijn de gebogen beukenberceau, de muziekkoepel en het in 1949 geplaatste oorlogsmonument (grote zwerfkei) belangrijke elementen in het park. Momenteel wordt het park door de gemeente in oude luister gerestaureerd.

De presentatie op 7 februari begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00 en is gratis toegankelijk voor donateurs van het SHC. Reserveren kan via 0599-612649 (tijdens kantooruren) of per mail: info@streekhistorischcentrum.nl



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal