Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mega Piraten Festijn terug naar Borger

MegapiratenfestijnBORGER – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 19 maart weer terug naar Borger. De Drentse plaats is al jaren een vaste halte van de reizende festivalkaravaan en krijgt dit jaar opnieuw de eer om het nieuwe MPF-seizoen af te trappen. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

Het wordt het dertiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn en de twaalfde editie in Borger. “Ons tweede jaar werd Borger een halte en vanaf dat moment maakt Borger onafgebroken deel uit van onze route”, vertelt organisator Eddie Mensink. “Alsof we ermee getrouwd zijn. Het voelt altijd als thuiskomen. Dat komt ook omdat we in Borger in het epicentrum van het piratengebeuren zitten. Veel andere locaties slaan we wel eens een jaartje over omdat we het publiek hongerig willen houden. Dat is in Borger niet nodig. Daar is de honger altijd gebleven! We mogen altijd rekenen op veel enthousiast publiek en daar doe je het uiteindelijk voor. Het is dus een ideale locatie om de nieuwe tour te openen.”

Ooit begonnen als eenmalig festival in Lemelerveld, zag Eddie al snel meer potentie voor de formule. En hij had gelijk. Inmiddels staan er al meer dan honderd MPF’s door heel Nederland op de teller. “Het draait allemaal om laagdrempeligheid, gezelligheid en bekende liedjes”, stelt Mensink. “Het publiek wil mee kunnen zingen. En dat gebeurt ook. En hoe! Ik neem elk festival een kijkje bij het podium. Horen en zien vergaat je! We noemen het MPF niet voor niets het Meezingfeest van het jaar. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Het Mega Piraten Festijn zoekt bij elke ‘halte’ de verbinding met de regio. Deze keer staan er dan ook weer flink wat artiesten uit Noordoost-Nederland op het podium. “Meer dan normaal zelfs, het percentage artiesten uit Noordoost-Nederland is echt heel groot. Van Jannes tot Mooi Wark, van The Classics, waar ikzelf heel erg blij mee ben, tot Harten 10, van Rene Karst tot Hessel Wijkstra. En zo hoort het ook!”

Megapiratenfestijn

Programma
Jannes, Mooi Wark, Lucas & Gea, The Classics, Frans Duijts, Wolter Kroes, Thomas Berge, Marianne Weber, Gebroeders Ko, John de Bever, Harten 10, Lesley Williams, Rene Karst, Ancora, Vinzzent, Monique Smit, Koos Alberts, Sieneke, Frank van Etten, Bonnie St. Claire, Jan Keizer en Anny Schilder, Edwin van Hoevelaak, Stad en Land, Belinda, Helemaal Hollands, Stef Ekkel, Gino Graus, Jacques Herb, Henk Dissel en Hessel Wijkstra.

Voorverkoop
Kaarten (à 21 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna in Borger, CD Hal in Ruinen, Snackbar Succes in Gieten, Total de Punt in De Punt, Hekman Muziek in Winschoten, Snackbar John in Gasselte, Total Drentse Poort in Nieuw Buinen, Avia Xpress in Elp en bij alle vestigingen van Primera (onder andere in Assen, Emmen, Stadskanaal, Groningen en Coevorden). Daarnaast kunt u ook kaarten reserveren via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein aan de Buinerstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint rond 19.45 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.