Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenten teleurgesteld over uitspraak kort geding windmolens

Geen windmolens vindt ook de PVVExloo – “We zijn heel erg teleurgesteld over deze uitspraak,” zo reageerde wethouder Co Lamberts van de gemeente Aa en Hunze vanmorgen tijdens een persconferentie over de uitspraak van het kort geding tegen het windmolenpark. Een uur eerder bepaalde de rechter dat de regie over de windmolens bij het Rijk blijft.

“Het windmolenpark is een slecht plan,” vindt wethouder Co Lamberts. “De inwoners zijn niet gehoord en zullen ook niet profiteren van de komst van de windmolens. Bovendien komen de windmolens te dicht op de bebouwing te staan. Dat was voor ons de reden om samen met de gemeente Borger-Odoorn een kort geding aan te spannen”

De beide gemeenten betogen dat het bij de windmolens niet om een park van boven de honderd megawat gaat, maar om drie windparken die elk minder dan honderd megawat opleveren. Zou de rechter het hiermee eens zijn geweest, dan lag de regie bij de provincie en de gemeenten. Nu de rechter heeft beslist dat het om een groot windmolenpark boven honderd megawat gaat, ligt de bal bij het Rijk.

De beide gemeenten geven zich echter nog niet gewonnen. Wethouder Freek Buijtelaar van de gemeente Borger-Odoorn: “We gaan de uitspraak eerst goed bestuderen en dan komt het in het college. Daarna willen we de gemeenteraad in het geheel betrekken. Pas dan kunnen we zeggen hoe we verder gaan. Er staan drie mogelijkheden voor ons open: een spoedappel, een bodemprocedure en een gewoon hoger beroep. Met onze advocaat zullen we bekijken wat de beste procedure is.”

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.