Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Uitvoering Akkoord van Westerlee weer een stap verder

Gemeentehuis Stadskanaal. (F: RTVS)

Gemeentehuis Stadskanaal. (F: RTVS)

OOST GRONINGEN – De uitvoering van het Akkoord van Westerlee is weer een belangrijke stap verder. De colleges van de gemeenten Bellingwedde, Borger-Odoorn, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde zijn op dinsdag 2 februari akkoord gegaan met het geactualiseerde plan van aanpak. Hierbij wordt de al eerder vastgestelde aanpak verder aangescherpt.

Het geactualiseerde plan van aanpak vormt een spoorboekje om te komen tot opbouw en inrichting van een nieuwe regionale uitvoeringsorganisatie. Deze nieuwe organisatie gaat de ondersteuning van alle doelgroepen van de Participatiewet voor zijn rekening nemen. De twee SW-bedrijven Synergon en Wedeka worden separaat afgebouwd, en gaan onderdeel uitmaken van de nieuwe uitvoeringsorganisatie.

De werkwijze van de vijf Trainings- en Diagnose Centra’s (TDC’s) wordt onderdeel van deze nieuwe organisatie. Die wordt zo efficiënt mogelijk ingericht en moet niet groter worden dan nodig is. Bij de verdere vormgeving en inrichting van de uitvoeringsorganisatie zal nadrukkelijk de doelgroep van de Participatiewet centraal staan. In afstemming en samenwerking met inhoudelijk deskundige medewerkers zal de nieuwe organisatie vorm en inhoud krijgen.

Eind maart wordt een principebesluit voorgelegd aan de acht colleges, over de organisatorische vormgeving en besturing. Dit wordt ter kennisname voorgelegd aan de gemeenteraden. Vervolgens wordt een businesscase volledig uitgewerkt en doorgerekend. Medio juli zal dit gereed zijn, waarna hierover besluitvorming plaatsvindt in de gemeenteraden.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.