Direct naar de inhoud.

Groninger Folkband Törf in Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:

Folkband Törf
Folkband Törf
STADSKANAAL – Op zaterdag 12 maart geeft de Groninger Folkband Törf een concert in het Streekhistorisch Centrum. In de intieme setting van het SHC brengt de band nummers van hun nieuwe cd ten gehore, waarop gedichten van de Knoalster dichter Simon van Wattum (1930-1995) op muziek zijn gezet.

Het concert maakt deel uit van de Grunneger Weke, die dit jaar voor het eerst ook in de gemeente Stadskanaal plaatsvindt.

Simon van Wattum was journalist van de Winschoter Courant en dichter. Henk Scholte, zanger van Törf, noemt hem ‘een van de beste dichters die Groningen ooit heeft gekend, zijn teksten zingen van zichzelf’. Niet voor niets is ook de Streekkamer in de bibliotheek van Stadskanaal naar hem vernoemd. Ter gelegenheid van zijn 85e geboortedag in december 2015 verscheen de cd ‘Dichten’ van Törf waarop negen gedichten uit de bundel “Twijstried” uit 1980 zijn opgenomen.
De gedichten gaan over het Groninger land, het gewone leven van de Groninger, de innerlijke “twijstried” van de dichter, maar ook over de dreiging van de koude oorlog in de tweede helft van de 20e eeuw.

Het concert begint om 20.00 uur. Reserveren voor dit concert, waar maar beperkt plaats is, kan nu al tijdens kantooruren telefonisch op 0599-612649 of via info@streekhistorischcentrum.nl. De entree bedraagt € 15,00, donateurs van het SHC betalen € 12,50.

Streekhistorisch Centrum
Ceresstraat 2
9502 EA Stadskanaal



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal