Direct naar de inhoud.

Tovertafel in woonzorgcentrum Borg Westerwolde

  • door:
  • op:

Borg Westerwolde Ter ApelTER APEL – In woonzorgcentrum Borg Westerwolde in Ter Apel is een innovatief nieuw spel, zogenaamd Tovertafel. De Tovertafel is uniek spel dat bestaat uit interactieve lichtanimaties die geprojecteerd wordt op een tafel. De aanschaf van de Tovertafel is mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Vrienden van Zorggroep Meander.

Tovertafel
De Tovertafel is een beamer die aan het plafond boven de tafel hangt en projecteert op de tafel. Voor de Tovertafel zijn zeven spellen speciaal ontwikkeld om ouderen met dementie op fysiek, sociaal én mentaal vlak te stimuleren. Het bestaat uit interactieve lichtanimaties die worden geprojecteerd op de tafel. De animaties reageren op de beweging van handen en armen. Bijvoorbeeld bloemen, die je met handbewegingen groter en kleiner kan maken en kan laten draaien.

Stichting Vrienden van Zorggroep Meander
Stichting Vrienden van Zorggroep Meander steunen initiatieven en activiteiten die niet uit het normale budget van de zorg kunnen worden betaald. Voorop staat dat die activiteiten het leven van cliënten plezieriger maken en bijdragen aan hun welbevinden.

Woonzorgcentrum Borg Westerwolde is onderdeel van Zorggroep Meander. Zorggroep Meander staat voor zorg dicht bij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, zorg en behandeling.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal