Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

‘Wegwijsdag’ levert theatervoorstelling op voor kinderen met beperking

De winnende groep ‘Droom’ poseert in de raadszaal van het gemeentehuis met wethouder Johan Hamster

De winnende groep ‘Droom’ poseert in de raadszaal van het gemeentehuis met wethouder Johan Hamster

STADSKANAAL – Een theatervoorstelling voor kinderen met een beperking. Dit voorstel, van de groep ‘Droom’, heeft tijdens de Wegwijsdag van de gemeente Stadskanaal en Noorderpoort de meeste stemmen gekregen van de Jeugdraad. Het betekent dat het project ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Aan de Wegwijsdag deden 80 MBO-studenten van Noorderpoort mee. Deze keer stond ‘jongerenparticipatie’ centraal. De studenten konden in Theater Geert Teis projectvoorstellen bedenken en informatie inwinnen bij experts op het gebied van openbare orde en veiligheid, duurzaamheid en welzijn.

De afsluitende Jeugdraad vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, onder leiding van burgemeester Baukje Galama. Hier werd over zes projecten gediscussieerd. Na de stemming, onder leiding van wethouder Johan Hamster, bleek het project van de groep ‘Droom’ te hebben gewonnen.
Enkele leerlingen maakten, samen met het mediabedrijf Pro-Time, een promotiefilmpje op YouTube.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.