Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Lefier: geen huurverhoging voor sociale huurwoningen in 2016

LefierGRONINGEN/STADSKANAAL – Lefier heeft besloten om de huren van sociale huurwoningen dit jaar niet te verhogen. “We blijven investeren in de duurzame kwaliteit van onze woningen, in leefbaarheid en in nieuwbouw. Dat kan omdat er onder andere gesneden is in de vaste lasten”, aldus de woningcorporatie.

Lefier in 2016: duurzaam betaalbaar
In 2016 stijgen de huren van sociale huurwoningen niet. Volgens de woningcorporatie investeren ze fors, onder meer in duurzaamheid om energielasten naar beneden te krijgen.

Vrije sector huur en BOG
De huren van woningen in de vrije sector en de huren van het bedrijfs onroerend goed (BOG), zoals maatschappelijk en woon-zorg vastgoed, kunnen wel verhoogd worden. Deze huurders ontvangen hier later dit jaar bericht over.

Investeren in de toekomst
Lefier zegt, dat ze in 2016 fors investeren in haar woningbezit en nieuwe woningen gaat bouwen, oudere woningen verbeteren (‘nul-op-de-meter’) en levensloopbestendig gaat maken. In het aardbevingsgebied gaat Lefier woningen versterken en verduurzamen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.