Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Drie aanhoudingen in onderzoek diefstal karts

politie_boeienEMMEN – Dinsdagavond heeft de politie drie mannen, waarvan één uit Stadskanaal, aangehouden in een onderzoek naar diefstal van karts.

Tussen zaterdag 23 januari en maandag 25 januari zijn er bij een bedrijf aan de Robert Scottstraat in Emmen een bestelbusje, twee wedstrijdkarts en aanverwante spullen gestolen. De eigenaar heeft destijds aangifte gedaan waarop de politie een onderzoek is gestart. De eigenaar had een beloning uitgeloofd voor de tip die zou leiden naar de dader(s) en de weggenomen spullen.

‘Tipgever’ meldt zich
Begin deze week meldde een 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats zich bij de eigenaar. Hij vertelde hem dat hij wist waar de gestolen spullen waren en wilde hiermee aanspraak maken op de uitgeloofde beloning. De eigenaar vertrouwde dit niet en alarmeerde de politie. De politie is deze tip gaan onderzoeken wat geresulteerd heeft in een drietal aanhoudingen.

Drie aanhoudingen
Dinsdagavond omstreeks 22.20 uur heeft het arrestatieteam een busje onderschept op de Zuidervaart in Zwartemeer en de drie inzittenden; een 25-jarige man uit Emmen, een 33-jarige man uit Stadskanaal en de 22-jarige man zonder vaste verblijfplaats, aangehouden. In de bus lagen de gestolen kartspullen. De weggenomen karts bleken niet in de bus te zitten. Die werden later die nacht in beslag genomen in de schuur van de woning Boerschapslaan in Emmen. De 22-jarige verdachte bleek gesignaleerd te staan in Bulgarije. Hij is vastgezet in afwachting van uitlevering aan de autoriteiten van Bulgarije. De overige twee verdachten zijn donderdag weer in vrijheid gesteld.

Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Alle spullen zijn terug naar de eigenaar.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.