Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hospice Veen en Wolden: het goede doel van Klap tot Klaploop 2016

klaptotklapSTADSKANAAL – Elk jaar staat een goed doel centraal tijdens de Klap Tot Klaploop. Voor dit jaar heeft de organisatie gekozen voor het hospice Veen en Wolden.

Namens het bestuur van deze stichting formuleert huisarts Henk Muilerman het als volgt: “We willen een Bijna Thuis Huis realiseren voor iedereen die terminaal is en voor wie het niet (meer) mogelijk is om in de thuissituatie het levenseinde af te wachten. Voor deze groep willen we een huis hebben waar men omringt door familie, vrienden en kennissen en met goede zorg een waardig levenseinde kan hebben, want niemand verdient het om in eenzaamheid te sterven”.

Vrijwillige bijdrage
Om deze voorziening te realiseren is veel geld nodig. De afgelopen jaren zijn er succesvolle acties uitgevoerd, bijv. een rommelmarkt en een benefietconcert in het Geert Teis. Ook hebben inmiddels verschillende gemeenten recent eenmalig financiële steun toegezegd, zoals Borger-Odoorn, Stadskanaal en Vlagtwedde. Bij andere gemeenten zijn ook verzoeken ingediend. Maar er is nog geen voldoende startkapitaal. Het bestuur is daarom verheugd dat de Klap tot Klap-organisatie heeft besloten om het Hospice Veen en Wolden te steunen. Alle lopers worden daarom opgeroepen om een vrijwillige bijdrage te storten bij hun inschrijving. Lopers kunnen zich persoonlijk vooraf ook door familie, vrienden en kennissen laten sponseren: het fenomeen sponsorloop. Het bestuur van het Hospice Veen en Wolden hoopt dat veel lokale lopers aan deze actie mee gaan doen en rekent daarom op een grote opbrengst.

Het sportevenement vindt plaats op 2e paasdag 28 maart en de inschrijving is mogelijk via www.klaptotklaploop/inschrijven of www.inschrijven.nl/klaptotklap

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.