Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meepraten met lotgenoten dementie bij Welstad

welstadSTADSKANAAL – Sinds anderhalf jaar komt de lotgenotengroep dementie bijeen in Centraal Kantoor van Welstad, Gandhiplein 5 in Stadskanaal. Alle deelnemers hebben een dementerende partner. De lotgenoten delen hun ervaringen en dat geeft  veel steun en begrip zowel voor henzelf alsook naar de partner toe. Juist het delen en van zich afpraten geeft hen weer wat ruimte om door te gaan want de mantelzorger krijgt het steeds zwaarder. Voorop staan respect, vertrouwen en zich veilig voelen in de groep.

De begeleiding van de bijeenkomsten is in handen van twee vrijwilligers. De ene heeft ervaring met de zorg voor een partner met dementie en heeft 6 jaar deelgenomen aan een lotgenotengroep en de andere heeft jarenlang beroepsmatig gezorgd voor mensen met dementie.

De groep heeft ruimte voor nieuwe deelnemers. Bijeenkomsten zijn elke tweede donderdagmiddag van de maand van 13.30 uur tot 15.30 uur. Wilt u meer weten of zich opgeven voor dit lotgenoten contact neem dan contact op met Steunpunt Mantelzorg, 0599-635999 of via mail mantelzorg@welstad.nl of Joke van Driel 0599-454795

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.