Direct naar de inhoud.

Stadskanaal ondersteunt proefteelt coffeeshop Wiz-Art

  • door:
  • op:
Wiz-Art
Wiz-Art

STADSKANAAL – (video) -“We proberen een ontheffing te krijgen voor het telen van legale hennep” zegt René Slikker. Slikker is de uitbater van de enige legale coffeeshop in de gemeente Stadskanaal. Met dagelijks rond de 300 klanten voorziet zijn coffeeshop in een behoefte. B&W van de gemeente Stadskanaal ondersteunen zijn poging om toestemming te krijgen voor de wietteelt. Maar of het ook uiteindelijk lukt ligt aan de rijksoverheid.

Nu nog wordt de wiet gekocht van illegale kwekers. Een vreemde zaak zegt Slikker. De inkoop is illegaal en de verkoop wordt gedoogd. Wekelijks worden er echter wiettelers gepakt door de politie en hierdoor staakt regelmatig de inkoop. Via een omweg probeert Slikker nu aan een vergunning te komen. Hij wil bij de overheid een vergunning aanvragen voor legale teelt voor wetenschappelijke doeleinden. Daardoor kan de teelt een ‘status apart’ krijgen. Slikker wil de gekweekte wiet laten onderzoeken door instanties zoals de universiteit van Leiden en het Trimbos Instituut. Deze gaan dan de teelt controleren op schadelijke bijwerkingen. Uiteindelijk moet er dan proefteelt ontstaan die de gezondheid van de klanten niet schaadt.

Deze proefteelt wordt, indien er vergunning voor wordt gegeven, gedaan door de medewerkers van Wiz-Art zelf. Op deze manier probeert stichting Wiz-Art het schemergebied van coffeeshops op te heffen. Via een brief gericht aan B en W van Stadskanaal heeft het stichtingsbestuur gevraagd of die hen willen ondersteunen bij de aanvraag. Die hebben inmiddels laten weten dat ze steun toezeggen. Burgemeester Galama woensdag in het DvhN: “De gemeente is blij met de inzet voor veiligheid en gezondheid van de bezoekers van Wiz-Art en kan dit waarderen. Daarom zal de gemeente Stadskanaal de stichting ondersteunen in de aanvraag wiet legaal te mogen telen”.

RTV Stadskanaal heeft eerder een video-reportage gemaakt in de coffeeshop. Deze kun je hier bekijken..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-