Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bibliotheek Stadskanaal organiseert voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Bibliotheek StadskanaalSTADSKANAAL – Op 24 februari aanstaande vindt in Bibliotheek Stadskanaal vanaf 19.00 uur de regionale voorronde plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016. Tijdens deze voorronde lezen de beste voorlezers van de deelnemende basisscholen voor uit een boek wat ze zelf hebben gekozen. De presentatie is in handen van Gonny Apol. De jury van deze voorronde bestaat uit Ada Tolboom, Jan Engelke Fokkens en Brigitte Bosman.

Leesbevordering
De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen is een leesbevorderingsactiviteit voor leerlingen van groep zeven en acht van de basisschool waar in de loop der jaren steeds meer scholen aan mee doen. Dit jaar doen er bijna 150 scholen aan mee. Dat bewijst dat veel leerkrachten het stimuleren van lezen belangrijk vinden en dat kinderen het erg leuk vinden om mee te doen.

Finales
De winnaars van de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in de provincie Groningen strijden tijdens twee halve finales om de acht plekken in de provinciale finale. De halve finales vinden plaats op woensdag 16 maart 2016 in Bibliotheek Winschoten en op dezelfde dag ook in Bibliotheek Zuidhorn. De provinciale finale is op woensdag 13 april van 14.00-17.00 uur in Cultuurcentrum van Beresteyn te Veendam.

Nationale Finale
De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd is op 25 mei 2016 in Utrecht.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.