Direct naar de inhoud.

Amnesty werkgroep Stadskanaal zoekt hulp

  • door:
  • op:

Rob Culp en Wim SchellSTADSKANAAL – Amnesty International is een onafhankelijke wereldwijde organisatie in meer dan 150 landen, die opkomt voor onze rechten, zoals omschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Bij rechten hoort onder meer dat je voor je mening mag uitkomen. Maar ook dat je niet gediscrimineerd wordt, vrijheid van geloof hebt en een eerlijke berechting krijgt als je wat misdaan hebt. En natuurlijk gelijke rechten voor man en vrouw.

Het is helaas hard nodig om de mensenrechten te verdedigen. In veel landen worden mensen onderdrukt, opgesloten of gemarteld alleen maar omdat ze voor hun mening uitkomen. Dankzij Amnesty verbeteren vele situaties. Daar is veel werk voor nodig, zoals gedegen onderzoek, publicaties, aanschrijven van verantwoordelijken en het steunen van de slachtoffers.

In Nederland bestaat sinds 1968 brede steun voor Amnesty. Veel mensen zijn donateur of werken actief mee. Nederland is zelfs de op een na grootste afdeling in de wereld met 250.000 leden.
In Stadskanaal is de werkgroep Amnesty, met acht leden, al tientallen jaren actief, maar wij willen meer doen en hebben daarvoor versterking nodig voor incidentele of langdurige acties.
De werkzaamheden bestaan momenteel uit:

⦁ Uitvoeren van schrijfacties
⦁ Ondersteunen van petities
⦁ Scholenwerk (mensenrechteneducatie en acties)
⦁ Kerkenwerk (o.a. petities en schrijfacties)
⦁ Voorlichting geven tijdens evenementen
⦁ Organiseren van collectes

Door de beperkte capaciteit van de werkgroep blijven er kansen liggen en dat is jammer. Zo is er behoefte aan mensen die op lagere of middelbare scholen lessen kunnen verzorgen.
Een zeer belangrijke taak, immers, wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

Ook is hulp nodig bij het opzetten en onderhouden van een eigen website. Het zou leuk zijn om hiervoor jongere mensen te kunnen inzetten. We denken ook aan het maken en bijhouden van een Facebook account.

Collectanten zijn altijd zeer welkom; er zijn in Stadskanaal veel wijken waar niet gecollecteerd wordt vanwege gebrek aan menskracht. In de derde week van maart start weer de jaarlijkse collecte.

Een vrijblijvende kennismaking met de werkgroep Amnesty Stadskanaal kan u misschien enthousiast maken om mee te gaan doen. Dat kan als actief lid van de werkgroep, maar ook als lid of donateur van Amnesty International.
Belangstellenden kunnen contact opnemen met Wil Verver (secretaris 0599 612784), Wim Schell (Public Relations 0650 432134) of Rob Culp (voorzitter 0599 622083).

Meer informatie op www.amnesty.nl

Foto: Rob Culp en Wim Schell te gast in de S-Express



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal