Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Eerste Schutrups Run Wintertrail bar en boos

Run4EXLOO – Uitdagend noemde Jan Schutrups de allereerste Schutrups Run Wintertrail. Bar en boos komt echter dichterbij de waarheid. Want harde wind, heel veel regen en daardoor veel plassen en modder op het parcours bepaalden voor een groot deel het wedstrijdverloop.
De atleten die normaal gesproken de wedstrijden in het Schutrups Loopcircuit bepalen kwamen nu niet uit de verf omdat de andere wedstrijden voornamelijk over een verhard parcours gaan. Sommigen hadden verkeerd schoeisel aan waardoor ze over het parcours glibberden en daardoor kansloos waren voor een ereplaats. Bij de heren kwam Edwin Slijkhuis als eerste over de finish, vlak voor Djurre Hoeksema en Wim Opten. Bij de dames eiste Petra Faber de zege voor zich op. Janke van der Laan en Diana ten Cate kwamen in dezelfde tijd als tweede en derde over de streep.

Maar liefst 250 deelnemers kwamen aan de start van de Schutrups Run Wintertrail voor de wedstrijden over vier en acht mijl “Hier hadden we helemaal niet op gerekend”, zegt Jan Schutrups. “Zeker met dit weer hadden we slechts een enkele loper verwacht. Maar iedereen was zonder uitzondering erg positief over de wedstrijd en het parcours. Vergelijkbaar met de wielerwedstrijd Parijs – Roubaix hoorden we al. Als organisatie hebben we heel veel respect voor alle deelnemers.” De organisatie dankt ook de voetbalvereniging HOC voor het beschikbaar stellen van de kleedkamers en de leden van BNE die op mountainbikes het parcours hebben voorgefietst.
Uitslagen voor het Schutrups Loopcircuit

Heren 8 mijl1. Edwin Slijkhuis 45.572. Djurre Hoeksema 46,10
3. Wim Opten 46,26

Dames 8 mijl1. Petra Faber 56.05
2. en 3. Janke van der Laan en Diana ten Cate 60.27

Heren 4 mijl1. Dave Hulsebos 26.06
2. Kristian Maters 28.39
3. Jetsko Borg 30.37

Dames 4 mijl 1. Manon Otter 33.04
2. Angela Teeuwen 34.00
3. Iris Reijen 36.06

Foto: Een van de deelnemers zorgt voor een water- en modderballet. (Foto: Flip Slik)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.