Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Politie haalt minderjarige meisjes uit nachtclub Gieterveen

Casa Grande GieterveenGIETERVEEN – Een tip over een minderjarige werkneemster van Nightclub Casa Grande in Gieterveen is de aanleiding voor een inval in de club. Daarbij trof de politie ook een tweede minderjarig meisje aan. Dit meldt RTV Drenthe.

Aanhoudingen
Na de inval op 14 februari zijn de 53-jarige beheerster uit Borger en de 53-jarige exploitant van de club uit Winschoten aangehouden. Burgemeester Van Oosterhout maakte vanmiddag bekend dat de meisjes illegaal in Nederland verbleven. Bovendien werd een meerderjarige illegale vrouw in het pand aangetroffen. De club is voor drie maanden gesloten en de vergunning is ingetrokken.

De twee minderjarige meisjes zijn ondergebracht bij zorgcoördinatoren in Groningen en Drenthe. Daar wordt onderzocht wat de verdere stappen zijn. De aangehouden beheerster en exploitant zitten nog vast. Vorige week vrijdag is door de rechtbank in Assen hun voorarrest verlengd.

Mensenhandel
De tip kwam binnen bij de Ketenregisseur Mensenhandel, die in Groningen en Drenthe verantwoordelijk is voor de aanpak van mensenhandel. Daarop is met politie en gemeente overlegd wat er moet gebeuren. Als het bij de melding gaat om minderjarige meisjes, wordt snel ingegrepen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.