Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Iemandsland presenteert De Kronieken van Kapitein Kolk

160226 - Kapitein KolkGASSELTERNIJVEEN – Website ‘Maritiem Culturele Voorstellingen’ in Groningen en Drenthe online – De flamboyante schipper Kapitein Kolk blijft glashard beweren dat hij is geboren in 1824. ‘Het Orakel van Beurthinge’, globetrotter en schuinsmarcheerder, rebelleert al zijn hele leven tegen alle instituties. Vergezeld door zijn vier muzikale zonen trekt hij komende zomer door Drenthe en Groningen, om overal te oreren in onvervalst schipperslatijn.

Met zijn trouwe schip de Methusalem vaart Kapitein Kolk in juli en augustus over Drentse en Groninger wateren om elke dag bij een andere meerpaal aan te meren. Aan boord vertelt hij elke landrot die het maar horen wil over zijn woelige wedervaren. Zoals immer is het ‘pompen of verzuipen’ voor deze globetrotter (Erik Harteveld) en zijn nietsnutten van zonen (Bert Hadders en de Nozems) die het ‘nooit verder schopten dan wat gepingel op hun gitaren’. En dat zullen we weten ook.

Gekielhaald
Gasselternijveen, eind negentiende eeuw de vierde zeehaven van Nederland, Kapitein Kolk weet het nog precies. Ladderzatte scheepsjagers, Kolk heeft ze nog hoogstpersoonlijk gekielhaald. En niets doet hij liever dan zijn maritieme memoires en plein public spuien. En omdat die lui van Iemandsland toch maar een beetje rondlummelden en lagen te teren op oude roem na het succes van Iemandsland van vorig jaar in Nieuw Buinen, ronselde hij ze voor een zomer lang voorstellingen tussen roef en vooronder, in het ruim van zijn trouwe schuit de Methusalem. Waar hij wanneer komt oreren, niemand weet het nog precies. Hou voor speeldata en kaartverkoop de fonkelnieuwe website www.kapiteinkolk.nl in de gaten. Of volg Kapitein Kolk via Facebook. En gaan de kaarten in de verkoop, reageer dan rap. Want meer dan een man of vijftig wil Kapitein Kolk er per avond niet bij hebben.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.