Direct naar de inhoud.

Jatrie krijgt een oude scheepsklok

  • door:
  • op:
scheepsklok Jatrie
Mevr. Klok met de antieke scheepsklok

STADSKANAAL – Onlangs besloot de 91 jarige Mw. Klok (geen grap) uit Stadskanaal een naar schatting 125 jaar oude scheepsklok te schenken aan de stichting Jatrie. Mw. Klok; ”Deze klok is afkomstig uit een oud stoomschip waarvan ik de naam niet meer weet. Mijn man heeft de klok heel lang geleden een keer op de kop getikt. Het mechanische uurwerk is nog goed, maar bij mij doet de klok geen dienst meer en samen met mijn kinderen heb ik besloten om het te schenken aan de Jatrie.”

Als de restauratie voltooid is, zal de klok te bewonderen zijn in het roefje van het schip. De stichting krijgt wel vaker gebruiksmaterialen aangeboden. Onlangs schonk iemand enkele reddingsvesten. De restauratiewerkzaamheden en de inrichting van het ruim zijn nog in volle gang en kunnen naar verwachting voor de zomer afgerond worden. Een dezer dagen wordt de luikenkap voorzien van nieuwe weerbestendige dekzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-