Direct naar de inhoud.

Filmregistratie musical Een ander Achterhuis voor het eerst te zien in Stadskanaal

  • door:
  • op:

17057STADSKANAAL – Op dinsdag 15 maart wordt de filmregistratie van de musical ‘Een ander Achterhuis’ door de Musicalgroep Odoorn uit 2015 vertoond. De musical vertelt het verhaal van de familie Drenth die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hun boerderijtje aan de Kromme Wijk in Stadskanaal 15 onderduikers verborgen hielden. Door hun dochter te laten werken op het NSB-hoofdkwartier om geen argwaan te wekken, hebben alle onderduikers de oorlog overleefd. De musical werd opgevoerd in mei 2015 en was binnen korte tijd al uitverkocht. De voorstelling is echter integraal opgenomen. Deze film wordt nu

Achterhuis Schets (c) RTV Stadskanaal
Achterhuis Schets (c) RTV Stadskanaal

voor het eerst in het openbaar vertoond in De Spont in Stadskanaal tijdens de Knoalster Grunneger Weke. De toegang is gratis, de voorstelling begint om 14.00 uur. Meer informatie: 0599-612649 (Helen Kämink, Streekhistorisch Centrum)

Bij de foto: de familie Drenth en hun onderduikers tijdens het huwelijk van Lammie Drenth en Bennie Kosses vlak na de bevrijding (foto Collectie Streekhistorisch Centrum Stadskanaal)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal