Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De tijd

Tijd

Tijd

COLUMN – Wat is tijd? Je hoort het vaak zeggen: “Ik heb geen tijd”. Niemand heeft tijd. Lengte, breedte, dikte hebben we allemaal. Maar de vierde dimensie heeft niemand. En niemand kan tijd maken om dan tijd te hebben. Wat is “tijd” eigenlijk? Niemand weet het. Ja, we kunnen allemaal een tijdsinterval meten door op een chronometer te kijken. En in die zin is tijd relatief. Maar hoe groot is de dimensie tijd? Wanneer is tijd begonnen? Komt er ooit een einde aan? De dimensie van tijd is onmeetbaar. Soms gaat tijd snel en dan weer langzaam. Althans zo lijkt het bij mooie of bij minder mooie momenten. Ook bij het ouder worden lijkt het of de tijd sneller gaat.

De tijd vliegt voorbij als je passie bij radio ligt. Dat kan ´Brinkieman´ beamen. Tijd te kort. Het waren ook de legendarische woorden van Rob Out bij het ter ziele gaan ven zeezender radio Veronica op 31 augustus 1974. “Dit is het tikken van de klok die ons zojuist verteld heeft dat het vijf uur is geweest”, sprak Rob Out. “En dat betekent het laatste uur van Radio Veronica. Elke tik die je hoort betekent dat het weer later is geworden. Dat er weer een seconde voorbij is gegaan die nooit meer terug zal keren, wat je ook nooit meer zal beleven”. Rob Out en zijn crew hadden dus tijd te kort. “Ik heb nog enkele minuten en er moet misschien RTV1nog veel gezegd worden, ik heb de tijd niet en ik kan het ook niet meer ”, aldus Out vlak voordat de stekker er uit getrokken werd. Ook bij bij RTV Stadskanaal (en RTV Parkstad) gaat op 31 augustus de stekker eruit. Gelukkig gaat ie er ook gelijk weer in want we gaan slechts ompolen en samenvoegen. Samenvoegen met elkaar. Groter en sterker worden, doorgroeien.. Altijd al een stille wens geweest van Brinkieman. Uit de fusie RTV Stadskanaal – RTV Parkstad ontstaat een toekomstbestendige (streek)omroep voor de Veenkoloniën. Misschien vooruitlopend op een nieuwe gemeente? De tijd zal het leren.. Wij willen in ieder geval geen kostbare tijd verliezen.

De nieuwe omroep krijgt de naam RTV1 dat staat dan weer voor Veen. Radio Televisie Veenkoloniën. (RTVéén). Ja, beste lezers, daar is diep over nagedacht. Nu maar hopen dat RTV1 een tijdloze omroep mag gaan worden, want tijd kunnen we niet maken. Tijd is eeuwig. Gaan wij ons bezig houden met programma´s voor de Veenkoloniën.

Brinkieman

BertJan Brinkman is redacteur bij RTV Stadskanaal en schrijft de columns op persoonlijke titel

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.