Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sluiting Inbreng Welkom Winkel Stadskanaal

Welkom Winkel StadskanaalSTADSKANAAL – Op 17 september 2015 werd aan de Brummelkant 2 in Stadskanaal de Rode Kruis Welkom Winkel geopend.
Op dit adres kon men kleding en schoeisel inleveren voor de vele vluchtelingen die op werden gevangen door het COA in Ter Apel.

Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproepen. Scholen, kerken, particulieren, iedereen kwam spontaan in actie. Er werden acties bedacht om nieuw ondergoed en sokken te kunnen bekostigen, er werden lege flessen ingezameld, vriendschapsbandjes gemaakt, koekjes gebakken en vooral heel, heel veel kleding ingezameld.

Het Rode Kruis wil al die mensen en organisaties graag van harte bedanken voor hun steun. Tientallen vrijwilligers van het Rode Kruis, maar ook van scholen en bedrijven en mensen die zich via Ready2help.nl hebben aangemeld, hebben de afgelopen 6 maanden de kleding gesorteerd en kledingpakketten op maat gemaakt, die dagelijks worden uitgereikt aan vluchtelingen vanuit onze uitgifte Welkom Winkel in Ter Apel.
Dankzij deze vrijwilligers en al uw donaties hebben wij de afgelopen maanden meer dan 3.000 vluchtelingen kunnen voorzien van warme winterkleding en schoenen.

Het was geen makkelijke beslissing om te stoppen, zegt Anita Huiting, Coördinator van Welkom Winkel Stadskanaal. Het is inmiddels een geoliede machine met enorm veel mensen die zich hier met hart en ziel voor inzetten. Het Rode Kruis heeft nu gekozen voor een andere opzet en sluit daarom de inbreng winkel in Stadskanaal per 2 maart 2016. Alles wordt nu via een distributiecentrum in het Noorden van het land ingezameld en gesorteerd. Het inzamelen van kleding stopt dus nog niet!
Indien u nog kleding hebt verzoeken wij u dit in de Sympany container (speciaal voor dit doel) te storten.
Er staat o.a. een Sympany container aan de Brummelkant 2 te Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.