Direct naar de inhoud.

Uitbuiting en verdringing werknemers in de scheepsbouw onacceptabel

  • door:
  • op:
PvdA Groningen
PvdA Groningen

GRONINGEN – Vandaag kwam via diverse media naar buiten dat Groningen Ship Yard uit Waterhuizen een van de bedrijven is die volgens de FNV Roemeense werknemers uitbuit. De PvdA in de Tweede Kamer heeft de minister gevraagd hiertegen in actie te komen. De Statenfractie van de PvdA Groningen heeft vervolgens het provinciebestuur gevraagd hierin ook haar verantwoordelijkheid te nemen.

Afgelopen zomer speelde een soortgelijk probleem bij de bouw van de Sontbrug in de stad Groningen. PvdA Statenlid Dominique de Haas heeft het college van Gedeputeerde Staten toen gevraagd wat zij doet om misstanden te voorkomen bij projecten waar de provincie aan gelieerd is. Helaas is er nu opnieuw een situatie waar werknemers worden uitgebuit en anderen worden verdrongen.

Dominique de Haas: “Het uitbuiten van buitenlandse werkers, waardoor bovendien Nederlandse werknemers aan de kant komen te staan door oneerlijke concurrentie, moet altijd aangepakt worden. De overheid heeft hierbij een belangrijke voorbeeldfunctie. Wij zien graag dat het provinciebestuur misstanden voorkomt bij projecten die zij laat uitvoeren. Bedrijven die subsidie ontvangen van de provincie moeten aantonen dat zij nette arbeidsvoorwaarden hanteren.”

Eén reactie op “Uitbuiting en verdringing werknemers in de scheepsbouw onacceptabel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-