Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kick-off Popsport Groningen 2016

Popschool

GRONINGEN – Popsport Groningen gaat voor de tweede keer van start. Tijdens de kick-off op zondag 13 maart in Simplon zullen de deelnemers elkaar ontmoeten en worden ze gekoppeld aan de coaches die ze gaan begeleiden. Popsport is het landelijke begeleidings- en coachingstraject voor beginnende, talentvolle muzikale acts, van dj tot singer-songwriter. Het wordt sinds 2015 ook in de provincie Groningen georganiseerd. Vier maanden lang krijgen een aantal muzikale acts begeleiding om zichzelf op allerlei punten te verbeteren, zowel muzikaal als op het gebied van bijvoorbeeld pr en podiumpresentatie.

De coaches zijn onder meer Ingrid Lodewegen, drummer van de band Dudettes en Robin IJzerman, singer-songwriter en winnaar van de talentenjacht Café Martini XL van RTV Noord in 2015. Er wordt gekeken waar de meeste begeleiding nodig is, mede door middel van het instrument AMACK. Ook krijgen de deelnemers een professionele fotoshoot en studio-opnames. Tijdens de kick-off treden de acts voor elkaar en voor de coaches op en er wordt een nul-meting gedaan in AMACK. Ook krijgen de deelnemers deze dag een workshop over podiumgeluid. Uitendelijk maken de acts afspraken met de coaches over wat er de komende maanden ontwikkeld gaat worden en op welk vlak ze begeleiding nodig hebben.

Er zijn twee bands en drie singer-songwriters die meedoen aan Popsport Groningen 2016:
– Lunar – Groningen
– Jerkbait – Stadskanaal/Oude Pekela
– Daphne Messelink – Groningen
– Jolien Swarts – Muntendam
– Silke van Wijngaarden – Groningen

Op 1 juli 2016 is de showcase van Popsport Groningen in Simplon. Dan laten de acts zien welke vooruitgang ze geboekt hebben gedurende het traject. De act die het meeste uit het coachingstraject gehaald heeft, mag meedoen aan het landelijke vervolgtraject.De regio coördinator van Popsport Groningen is De Rijdende Popschool.Popsport Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.