Direct naar de inhoud.

2016 goed begonnen voor Pekelpop

Goodcase
Goodcase

PEKELA – Het jaar is voor stichting Pekelpop voortvarend begonnen. Nadat 2015 is afgesloten met een geslaagd benefietconcert heeft de stichting ter bevordering en stimulatie van de lokale popcultuur er in het nieuwe jaar alweer een tweetal evenementen opzitten.

Het jaar is op Internationale wijze afgetrapt met de Estland progrock-formatie Holographic Human Element in een ietwat koude boerenschuur aan de Bosrand te Oude Pekela. De aanwezige bezoekers werden echter getrakteerd op een dusdanig energieke show dat ijzel, sneeuw en vrieskou snel waren vergeten. De barre winterse omstandigheden hadden wel invloed op het aantal bezoekers maar desalniettemin waren er 16 januari een man of 30 op deze bijzondere avond afgekomen.

Het eerste huiskamerconcert van 2016 werd verzorgt door The Good Case. Het duo, bestaande uit Cees Reezigt en Rob van der Zwan, gaf voor de derde keer acte de présence in een pekelder
woonkamer. Tijdens dit optreden in een volgepakte woonkamer aan de Veemstede in Oude Pekela werd bovendien duidelijk dat het een legendarisch optreden betrof; het is de laatste keer dat het duo in deze samenstelling optrad. Na dit optreden zwaait Rob af en gaat Cees op zoek naar een hernieuwde samenwerking met andere muzikant(en).

Het tweede huiskamerconcert van 2016 werd verzorgt door Jacques Mees uit Tilburg. Mees is één van de bekendste Bob Dylan vertolkers van Nederland. Op 28 maart was de inmiddels bekende huiskamer van ex-Pekelpop voorzitter Henk Hensen afgeladen vol met muziekliefhebbers die genoten van Mees’ interpretatie van Dylan in drie sets.

Afgelopen weekend was de boerenschuur aan de Bosrand wederom het toneel van een stevige pot rockmuziek. Ditmaal in de vorm van een metal-avond met (wederom) Internationale allure.
Voorafgegaan door de Rotterdamse formatie Conspiracy werd het podium bestormd door de Duitse metalheads van Dawn of Eternity. Stevige metal met een melodieuze zangeres met als motto: “Zangeres uit de hemel ontmoet de muziek uit de hel”. Na afloop werd er door de bands gezamenlijk een jamsessie gestart. Het was nog lang onrustig in Oude Pekela…

Voor komend seizoen heeft Pekelpop nog een hoop in petto. Voor meer informatie over
aankomende evenementen verwijst de stichting naar hun Facebook pagina facebook.com/PekelPop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-