Direct naar de inhoud.

Brandweerpost Gasselternijveen zoekt vrijwilligers

Brandweer-logo-GASSELTERNIJVEEN – Brandweerpost Gasselternijveen zoekt ter versterking van het huidige team enthousiaste brandweervrouwen en/of mannen. De brandweerpost, die helemaal op vrijwilligers draait, is één van de brandweerposten binnen Veiligheidsregio Drenthe. De vrijwilligers zetten zich in voor de gemeenschap naast hun reguliere werk of andere bezigheden.

Nieuwe collega’s:
o willen paraat staan voor het voorkomen, beperken en bestrijden van brand;
o helpen bij gevaar en nood van mens en dier;
o willen in teamverband elke klus klaren.

Wat verwachten ze van jou?
o lichamelijk en geestelijk goede conditie
o wonen en/of werken op redelijke afstand van de brandweerpost i.v.m. snelle opkomst
o toestemming van reguliere werkgever voor uitrukken in werktijd
o algemene medische keuring en inspanningstest
Verder is de huidige brandweervrouw of -man een allround teamspeler met veel improvisatievermogen en een groot verantwoordelijkheids- en maatschappelijk besef.

Wat bieden zij?
o een vaste jaarlijkse vergoeding
o een vergoeding voor de oefen- en opleidingsuren
o een vergoeding voor het uitrukken naar incidenten
o een professionele opleiding

Opleiding
De verplichte basisopleiding tot manschap A duurt circa 1,5 jaar. De opleiding wordt in de avonduren gegeven. Dat betekent dat je gedurende de opleiding één avond in de week naar de opleiding moet, naast de verplichte drie oefenavonden per maand. Tijdens de opleiding worden er ook enkele dagdelen op een oefencentrum doorgebracht. De kosten voor de opleiding worden uiteraard door de brandweer betaald.

Vrijwilligers zijn de hoeksteen van de brandweerorganisatie
Voor de brandweer is het heel belangrijk om steeds over voldoende professionele vrijwilligers te beschikken. De vrijwilligers bij de brandweer hebben verschillende opleidingsniveaus en komen voort uit alle lagen van de bevolking. Brandweervrouwen en -mannen voelen zich betrokken bij hun woon- en/of werkomgeving en zetten zich hiervoor in. Het werken onder niet-alledaagse omstandigheden en hulp verlenen aan mens en dier maakt het brandweerwerk uitdagend, boeiend en spannend. Naast het blussen van branden treden zij ook op bij verkeersongevallen, stormschade, ongevallen met gevaarlijke stoffen, treinontsporingen, wateroverlast en bij dieren in nood.

Meer informatie
Meer informatie over de brandweer in Drenthe en vrijwilligers binnen de brandweer vind je op de volgende websites:
www.vrd.nl
www.facebook.com/brandweergnv
www.brandweervrijwilligers.nl

Geïnteresseerd?
Wil je graag als vrijwilliger aan de slag bij brandweerpost Gasselternijveen? Stuur dan een email naar brandweer.gasselternijveen@vrd.nl met vermelding van gegevens en telefoonnummer. Je wordt dan teruggebeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-