Direct naar de inhoud.

Droog lenteweer op komst

  • door:
  • op:

narcis lente bloemenWEERONLINE – Het koude en buiige maartweer laten we achter ons. Vanaf donderdag blijft het voorlopig overwegend droog en ook wordt het zachter. De middagtemperatuur stijgt naar een graad of 12 in het weekend en de kans op gladheid verdwijnt. We krijgen een vleugje lente met af en toe zon, maar we moeten ook rekening houden met hardnekkige wolkenvelden.

Een hogedrukgebied in onze omgeving maakt een einde aan alle wisselvalligheid. Ook stroomt geleidelijk zachtere lucht over het land. De kans op nachtvorst wordt klein en vanaf vrijdag kunnen we overdag temperaturen in de dubbele cijfers verwachten. Vanaf de Noordzee drijven geregeld wolkenvelden over het land, waardoor de zon het moeilijk heeft. Toch zal ze regionaal af en toe goed doorbreken.

Zondag wordt voorlopig de warmste dag met in het binnenland, bij voldoende zon, maxima van 12-14 graden. Door wind van zee blijft de temperatuur in het Waddengebied en op de stranden flink achter. Het wordt daar maximaal een graad of 7.

Volgende week is de kans op droog weer groot. Er valt hooguit een spatje regen uit velden lage bewolking. Vanaf dinsdag steekt waarschijnlijk een schrale noordoostenwind op. De middagtemperatuur valt daarbij terug naar 6-10 graden en de kans op een graadje vorst in de nachten neemt toe. Daarbij komt gelukkig wel iets meer ruimte voor de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-