Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zingend naar Pasen mmv het Chr. Mannenkoor Staphorst

image002[2]STADSKANAAL – Op zaterdag 19 maart 2015 is er ruim een uur “zingend naar pasen” in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Het Christelijk Mannenkoor Staphorst zal deze avond hun medewerking verlenen.

Langzaam kwam het idee naar boven om een koor te beginnen met alleen mannengezang, met als gevolg dat in 1969 het mannenkoor is opgericht. Het Christelijk Mannenkoor Staphorst heeft vele verschillende dirigenten gekend. Inmiddels is het koor vele ervaringen rijker en kunnen ze terugkijken op de fijne jaren die ze hebben gehad. Dinsdag 21 juni 2005 was een dag voor het koor om nooit meer te vergeten, zij hebben opgetreden voor Prinses Beatrix (toen nog Koningin) in het kader van het provinciaal bezoek ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum.

Het koor heeft diverse CD’s uitgebracht en treedt op in  traditionele klederdracht.

Sinds april 1998 is Peter Bos de dirigent. Peter is in het verleden dirigent geweest van diverse gemengde- en mannenkoren, momenteel is hij ook dirigent van het Mannenkoor ‘Asaf’ te Dedemsvaart. Hij begeleidt diverse koren op orgel en piano. Hij is vaste organist van de Ned. Ger. Kerk te Dronten.

Gerwin van der Plaats zal de samenzang, die zal bestaan uit liederen uit diverse liedbundels; de nieuwe liedbundel, Opwekking, Johannes de Heer, etc., begeleiden. Deze avond zullen de liederen in het teken staan van het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus. De leiding van het zanguur is in handen van Greet Berends.

Zingend naar Pasen, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur (samenzang vanaf 18:45 uur),duurt ongeveer anderhalf uur en is vrij toegankelijk.

De volgende keer

Zingend naar de Zondag

16 april 2016

m.m.v. Fries Mannenensemble uit Sneek

o.l.v. Jan Brens

Gerwin van der Plaats – orgel

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.