Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Leerlingen Cereswijk bezoeken gemeentehuis

Bezoek scholen aan gemeentehuisSTADSKANAAL – Op 7 maart hebben leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Badde en De Verbindingsweg een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. In het kader van hun lessen over democratie en burgerschap werden ze, in een volledig ingerichte raadzaal, ontvangen door burgemeester Galama.

Tijdens dit bezoek konden de leerlingen zelf ervaren hoe het is om op de stoel van een raadslid of collegelid plaats te nemen. Omdat ze zelf vragen hadden voorbereid, kwamen er leuke gesprekken op gang.

De leerlingen konden ook hun visie geven op de wijk. Waar zijn ze trots op? Waar spelen ze het liefst? Welke ideeën hebben ze voor de wijk? Helpen ze wel eens andere mensen? Het bleek dat de kinderen wel wat suggesties hadden om hun wijk te verbeteren. De scholen denken nog na om dit een vervolg te geven, bijvoorbeeld met een kinderwijkschouw.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.