Direct naar de inhoud.

Actuele en alom bejubelde “Nobody Home” in Geert Teis

  • door:
  • op:

Nobody-Home Geert TeisSTADSKANAAL – ‘Iedereen in Nederland die zich met vluchtelingenproblematiek en migratie bezighoudt – en wie doet dat niet? – zou dit stuk moeten zien.’ aldus schrijver Arnon Grunberg over deze voorstelling in de Volkskrant vorig jaar. Nu krijgt u op donderdag 7 april de mogelijkheid in Theater Geert Teis.

In 1989 worden vier kinderen geboren in een veilig bed. Eentje in Iran, eentje in Syrië, twee in Bosnië. In de daaropvolgende elf jaar vluchten ze stuk voor stuk naar Nederland. In 2009 ontmoeten ze elkaar op de Toneelacademie in Maastricht. Vijf jaar later vertellen ze hun onwaarschijnlijke levensverhalen in Nobody Home.

Theatermakers Daria Bukvić, Saman Amini, Majd Mardo en Vanja Rukavina gaan samen met hun families op zoek naar de wortels van hun bestaan in Nederland. Een land waarin de afgelopen twintig jaar het vluchtelingenbeleid drastisch veranderde en de dynamiek tussen wij en zij voortdurend onderhevig is aan de waan van de dag. Vanuit het land van herkomst naar het asielzoekerscentrum, vanuit de toneelschool naar het podium.

Nobody Home is een ontroerend, kritisch en humoristisch portret van een jonge generatie gevluchte theatermakers die in het theater hun thuis proberen te vinden. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2015 en behoorde daarmee tot de elf beste voorstellingen van seizoen 2014-2015.
En dat blijkt ook uit de reacties uit de pers: ‘In Nobody Home vertellen drie acteurs op vrij amusante, luchtige wijze over hun moeilijke jeugd als asielzoeker.’ ‘De toon blijft een voorstelling lang licht, inclusief gekke dansjes en liedjes. Maar veel verhalen komen als mokerslagen aan’ (NRC Handelsblad – 4 sterren).

Nobody Home
Do 7 april | 20.00 uur | € 17,50
Meer informatie en kaarten via theatergeertteis.nl of via de theaterkassa op 0599 – 631 731 (ma t/m vr van 13.00 uur t/m 16.30 uur)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal