Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Paasvuren in de Kanaalstreek

Onstwedde vorig jaar

Onstwedde vorig jaar

STADSKANAAL – Vanwege het folkloristisch karakter van paasvuren verleende de gemeente Stadskanaal ontheffing voor een tweetal paasvuren:

  • Duinweg in Onstwedde
  • Kopstukken in Mussel

Meer ontheffingen worden en zijn er niet verleend. Dit houdt in dat het oprichten en ontsteken van overige paasvuren in de gemeente Stadskanaal verboden zijn. Overtreding van dit verbod wordt aangemerkt als een zogenaamd economisch delict waar een hoge boete op staat. Er wordt nauwlettend op toegezien dat er geen illegale paasbulten worden opgericht.

De paasbult in Onstwedde wordt op zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur opgebouwd met kerstbomen, snoeihout en overig schoon hout. Deze wordt rond 19.00 uur aangestoken. Voorafgaand aan het Paasvuur vindt de traditionele fakkeloptocht plaats voor alle kinderen van Onstwedde en omstreken. Hetzelfde zal ook in Mussel gebeuren.

paasvuurIn het dorp Drouwenermond, gemeente Borger Odoorn, zal ook een enorme paasvuur ontstoken worden. Echter niet op 2e maar op zondag 1e paasdag. De paasbult wordt hier opgebouwd op het festivalterrein aan de verbindingsweg tussen Drouwenermond en Drouwenerveen. Er is gelegenheid tot feest in een grote partytent met zanger en DJ Koos Darwinkel uit Stadskanaal.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.