Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Stormachtige Tweede Paasdag met kans op zware tot zeer zware windstoten

herfst_regenWEERONLINE – De zomertijd begint dit jaar herfstachtig. Tot en met woensdag staat er een stevige zuiden- tot zuidwestenwind. Op Paasmaandag zal het aan zee stormachtig waaien (windkracht 8) met kans op zware tot zeer zware windstoten van 80-110 km/uur. – Ook tijdens de Klap tot Klaploop kunnen er stevige regenbuien vallen –  Verder in het binnenland kan het hard waaien en is kans op zware windstoten van circa 80 km/uur. Terugkerende vakantiegangers, en dan vooral mensen met caravans achter de auto, moeten maandag in het verkeer rekening houden met de zware windstoten.

Het gaat niet alleen hard waaien, maar er vallen de laatste dagen van maart ook geregeld buien. Daarbij is kans op veel regen, onweer en hagel. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 12, maar tijdens buien en in de wind voelt het een stuk frisser aan. Dinsdag en woensdag waait het nog flink, maar minder hard dan maandag. Vanaf donderdag houdt de wind zich wat meer op de vlakte.

Wanneer april op de kalender verschijnt neemt de kans op regen langzaam af, gaat de zon vaker schijnen en stijgt de kans op zacht lenteweer met maxima rond 15 graden.

Zware windstoten hinderen Paasverkeer
Tijdens het slechte weer op Tweede Paasdag is er volgens de verkeersdiensten VID en ANWB maandag veel verkeer op de weg. Dagjesmensen zijn onderweg van en naar binnenactiviteiten en in de middag keren veel vakantiegangers huiswaarts. Waarschijnlijk piekt de wind juist ’s middags wanneer er veel verkeer op de weg is.

Aan zee en op het IJsselmeer krijgt het verkeer te maken met zware tot zeer zware windstoten van 80-110 km/uur. Automobilisten met aanhangers en caravans moeten waakzaam zijn in de kustregio’s en rondom het IJsselmeer. Op de dijk Enkhuizen-Lelystad en op de Afsluitdijk is de kans op gevaarlijke windstoten extra groot, omdat de wind daar dwars op de weg staat. In het binnenland is kans op zware windstoten tot 80 km/uur en in de Limburgse heuvels tot 90 km/uur.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.